Van 5 t/m 7 oktober a.s. doe ik mee aan de Kunstbeurs van het Oosten te Nijverdal. Meer informatie vanaf half augustus onder het hoofdstuk "activiteiten" x

Portretcursussen Else van der Sloot in Boxmeer

Vanaf 19 september 2016 starten er weer 5 cursusgroepen  portrettekenen en -schilderen bij mij te Boxmeer. 

Alle cursussen tellen 26 dagdelen van 2 3/4 uur. Iedere cursusgroep bestaat in principe uit minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers.

Ik, Else van der Sloot, ben beeldend kunstenaar en beheers veel technieken op het gebied van tekenen en schilderen waarbij vrijwel alle thema’s aan bod kunnen komen. Tevens ben ik gediplomeerd teken-  en handvaardigheids-docente voor het voortgezet onderwijs.

Mijn specialisatie is het onderwerp portret van zowel mensen als dieren. Voorheen waren mijn cursussen meer algemeen van karakter en onderwerp. Sinds 2015 echter heb ik besloten om mij in mijn cursussen meer op mijn lievelingsonderwerp het portret te gaan richten.

De cursussen

Tijdens de cursussen werken we in principe met het onderwerp portret, zowel van mens als van dier. Dit wordt op verschillende manieren en in allerlei technieken uitgediept.

Naast dit basisonderwerp blijft het echter voor de cursisten altijd mogelijk om met een eigen onderwerp, vanuit een eigen specialisatie en/of thematiek te werken zoals abstract, landschap, stilleven en dergelijke.

In het basisprogramma komen in principe verschillende technieken aan bod, zoals werken met houtskool, potlood, harde en zachte pastel, maar ook werken met acryl- olie- en aquarelverf. Behalve 1 blok van ongeveer 5 lessen groepsgericht werken naar model kan de cursist zelf haar/zijn programma bepalen, en wordt daarin dan 1 op 1 door mij begeleid

Iedere cursist werkt in eigen tempo en op eigen niveau. Tijdens de cursus wordt er gaandeweg een goede ondergrond opgebouwd en kan men vervolgens naar individuele behoefte een eigen weg inslaan.

Tijdens iedere les komen uiteraard meerdere beeldelementen aan bod, zoals lijn, toon, vorm, textuur, structuur, kleur en natuurlijk compositie. Ook dit cursusjaar komt er in de winter weer een lesblok van minimaal 6 keer dat er naar model gewerkt zal gaan worden.

In alle cursusgroepen kan men van zeer beginnend tot zeer gevorderd terecht. Dat is mogelijk omdat iedere cursist individueel door mij wordt begeleid. De eventuele niveauverschillen binnen één groep zijn op die manier geen probleem, zelfs eerder een verrijking daar men op ieder niveau in staat is om wat van elkaar op te steken!

Tijdens de cursus word het werk regelmatig besproken, zowel individueel als in de groep. Deze besprekingen worden vaak als zeer stimulerend en inzicht verrijkend ervaren.

Niets aan te schaffen

De cursussen zijn inclusief alle materialen, maar exclusief doeken. De doeken kunnen eventueel bij mij in het atelier aangeschaft worden.

De ervaring leert dat het makkelijker en beter is om met de kwaliteitsmaterialen die in mijn atelier aanwezig zijn te werken. Zo leer je met het juiste materiaal te om te gaan, en ontdek je al doende waar je het fijnste mee werkt. Vervolgens weet je dan ook waar je op moet letten als je jouw favoriete materialen voor privégebruik zou willen aanschaffen. Vanuit je eigen ervaringen weet je dan ook meteen wáár je allemaal op moet letten bij aankoop voor privégebruik!

Wanneer?

Alleen de maandagavondcursus start op 19 september. De andere 4 cursussen starten 27 september 2016. Ze duren ieder 26 dagdelen en eindigen allen in de 3e week van april 2017. Tijdens de schoolvakanties van het voortgezet onderwijs zijn er geen lessen.

De cursussen gaan door bij voldoende inschrijvingen op de volgende dagdelen:

01 – maandagavond:     19.30 u. – 22.15 u.: start op 19 september
02 – dinsdagochtend:      9.00 u. – 11.45 u.: start op 27 september
03 – donderdagochtend:  9.00 u. – 11.45 u.: start op 29 september
04 – donderdagavond:  19.30 u. – 22.15 u.: start op 29 september
05 – vrijdagochtend:        9.00 u. – 11.45 u.: start op 30 september

Alle groepen bestaan uit minimaal 4 tot maximaal 7 personen.

Alle cursussen kosten inclusief koffie, thee en materialen (= exclusief doeken) € 596,- Deze worden voldaan in 4 termijnen van ieder € 149,-, of in maandelijkse termijnen van ieder € 74,50,- (De laatste betaalmogelijkheid alleen in persoonlijk overleg met Else)

Les gemist?

Bij uitval van mij wordt de gemiste les in overleg met de groep aan het einde van de cursus ingehaald. Bij uitval van de cursist wordt de gemiste les in principe niet gerestitueerd, maar indien mogelijk en in overleg met mij tijdens de lessen van één van de andere cursusgroepen ingehaald.

Iedere cursist kan per cursusjaar maximaal 4 lessen inhalen. Ook zal er in principe liefst niet meer dan één “inhaalcursist” per groep zijn. Gemiste lessen door ziekte of werk gaan altijd vóór op gemiste lessen door vakantie. Aan het einde van het cursusjaar gaat “de inhaalles-teller” altijd weer op nul.

Wachtlijst

Als de groepen vol zitten is het ook mogelijk om op de wachtlijst gezet te worden. Dit kun je per dagdeel doorgeven. Ook is het mogelijk een kennismakingsles af te spreken gedurende het cursusjaar. Op die manier kun je zien hoe er gewerkt wordt en of het “klikt” met elkaar. Dit is uiteraard alleen mogelijk in overleg met mij persoonlijk.

tijdens de les

tijdens de les

Minicursussen 2017                 bij Else van der Sloot, Art & Else Boxmeer

1-Portret, gedeeltelijk naar model:

  • Maandagmiddag, maandagavond, donderdagochtend
  • Maximaal 6 deelnemers.
  • 5 dagdelen.
  • materialen, maar excl. model: 110,-
  • model: afhankelijk van de “dagprijs”

of gratis modellen uit de “stal” van de deelnemers.

Bij ingehuurde modellen maximaal 20,- euro extra per minicursus per cursist.

De eerste keer werken we in ieder geval aan de hand van 1 of meer portretfoto’s. Daarna werken we naar model. Ieder kan op haar/zijn niveau meedoen. De eerste 2 keer werken we in tekentechnieken. Daarna gaan we met acrylverf werken met een bijzondere werkwijze die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld. Deelnemers zijn niet verplicht om te schilderen, maar het is wel erg leuk en leerzaam. Bij beschikbaarheid van gratis modellen kan de minicursus in principe zonder de meerkosten van maximaal 20,-  voor een portretmodel gedaan worden.

2-Aquareltechnieken en mengtechnieken met aquarel

  • Donderdagavond, vrijdagochtend.
  • Maximaal 6 deelnemers.
  • 5 ochtenden.
  • materialen: 110,-

De eerste keer werken we aan de basistechnieken van het pure aquarel. Daar heb je de keren daarop veel plezier van namelijk. Want daarna gaan we het aquarelleren op verschillende manieren en met andere materialen en werkwijzen allerlei mengtechnieken uitproberen. Ook een techniek waarbij je in principe helemaal niet voor hoeft te kunnen tekenen.

Kortom, op avontuur met aquarel!

Alle minicursussen zijn inclusief koffie/thee en materialen.

Cursustijden:

Ochtend:             van 9.00 uur tot en met 11.45 uur

Middag:               van 13.30 uur tot en met 16.15 uur

Avond:                 van 19.30 uur tot en met 22.15 uur

Duur van de cursus:  Weken 19 t/m 23 (5x) data: 8 mei 2017 t/m 9 juni 2017

Cursuslocatie: In mijn huisatelier aan de Vincent van Goghstraat 17 te Boxmeer

Meer informatie nodig? Kijk dan op www.artenelse.nl of bel mij even: 0620799298 Bij geen gehoor gewoon even inspreken, dan bel ik je zo snel ik kan weer terug.

Tot ziens!

Interesse?

Mail of schrijf dan naar: else@artenelse.nl en vermeld dan alvast je gegevens zoals naam, adres, leeftijd, mail-adres en telefoonnummer(s)

na een ochtend oefenen

na een ochtend oefenen