Van 5 t/m 7 oktober a.s. doe ik mee aan de Kunstbeurs van het Oosten te Nijverdal. Meer informatie vanaf half augustus onder het hoofdstuk "activiteiten" x

Portretcursussen Else van der Sloot in Boxmeer

Vanaf 24 september 2018 starten er weer 5 cursusgroepen  portrettekenen en -schilderen bij mij te Boxmeer. 

Alle cursussen tellen 26 dagdelen van 2 3/4 uur. Iedere cursusgroep bestaat in principe uit minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers.

Ik, Else van der Sloot, ben beeldend kunstenaar en beheers veel technieken op het gebied van tekenen en schilderen waarbij vrijwel alle thema’s aan bod kunnen komen. Tevens ben ik gediplomeerd teken-  en handvaardigheids-docente voor het voortgezet onderwijs.

Mijn specialisatie is het onderwerp portret van zowel mensen als dieren. Voorheen waren mijn cursussen meer algemeen van karakter en onderwerp. Sinds 2015 echter heb ik besloten om mij in mijn cursussen meer op mijn lievelingsonderwerp het portret te gaan richten.

De cursussen

Tijdens de cursussen werken we in principe met het onderwerp portret, zowel van mens als van dier. Dit wordt op verschillende manieren en in allerlei technieken uitgediept.

Naast dit basisonderwerp blijft het echter voor de cursisten altijd mogelijk om met een eigen onderwerp, vanuit een eigen specialisatie en/of thematiek te werken zoals abstract, landschap, stilleven en dergelijke.

In het basisprogramma komen in principe verschillende technieken aan bod, zoals werken met houtskool, potlood, harde en zachte pastel, maar ook werken met acryl- olie- en aquarelverf. Behalve 1 blok van ongeveer 5 lessen groepsgericht werken naar model kan de cursist zelf haar/zijn programma bepalen, en wordt daarin dan 1 op 1 door mij begeleid

Iedere cursist werkt in eigen tempo en op eigen niveau. Tijdens de cursus wordt er gaandeweg een goede ondergrond opgebouwd en kan men vervolgens naar individuele behoefte een eigen weg inslaan.

Tijdens iedere les komen uiteraard meerdere beeldelementen aan bod, zoals lijn, toon, vorm, textuur, structuur, kleur en natuurlijk compositie. Ook dit cursusjaar komt er in de winter weer een lesblok van minimaal 6 keer dat er naar model gewerkt zal gaan worden.

In alle cursusgroepen kan men van zeer beginnend tot zeer gevorderd terecht. Dat is mogelijk omdat iedere cursist individueel door mij wordt begeleid. De eventuele niveauverschillen binnen één groep zijn op die manier geen probleem, zelfs eerder een verrijking daar men op ieder niveau in staat is om wat van elkaar op te steken!

Tijdens de cursus word het werk regelmatig besproken, zowel individueel als in de groep. Deze besprekingen worden vaak als zeer stimulerend en inzicht verrijkend ervaren.

Niets aan te schaffen

De cursussen zijn inclusief alle materialen, maar exclusief doeken. De doeken kunnen eventueel bij mij in het atelier aangeschaft worden.

De ervaring leert dat het makkelijker en beter is om met de kwaliteitsmaterialen die in mijn atelier aanwezig zijn te werken. Zo leer je met het juiste materiaal te om te gaan, en ontdek je al doende waar je het fijnste mee werkt. Vervolgens weet je dan ook waar je op moet letten als je jouw favoriete materialen voor privégebruik zou willen aanschaffen. Vanuit je eigen ervaringen weet je dan ook meteen wáár je allemaal op moet letten bij aankoop voor privégebruik!

Wanneer?

De cursussen starten vanaf maandag 24 september. Ze duren ieder 26 dagdelen en eindigen allen in de 3e week van april 2017. Tijdens de schoolvakanties van het voortgezet onderwijs zijn er geen lessen.

De cursussen gaan door bij voldoende inschrijvingen op de volgende dagdelen:

01 – maandagavond:     19.30 u. – 22.15 u. start 24 september
02 – dinsdagochtend:      9.00 u. – 11.45 u.: start op 25 september
03 – donderdagochtend:  9.00 u. – 11.45 u.: start op 27 september
04 – donderdagavond:  19.30 u. – 22.15 u.: start op 27 september
05 – vrijdagochtend:        9.00 u. – 11.45 u.: start op 28 september

Alle groepen bestaan uit minimaal 4 tot maximaal 7 personen.

Alle cursussen kosten inclusief koffie, thee en materialen (= exclusief doeken) € 596,- Deze worden voldaan in 4 termijnen van ieder € 149,-, of in maandelijkse termijnen van ieder € 74,50,- (De laatste betaalmogelijkheid alleen in persoonlijk overleg met Else)

Les gemist?

Bij uitval van mij wordt de gemiste les in overleg met de groep aan het einde van de cursus ingehaald. Bij uitval van de cursist wordt de gemiste les in principe niet gerestitueerd, maar indien mogelijk en in overleg met mij tijdens de lessen van één van de andere cursusgroepen ingehaald.

Iedere cursist kan per cursusjaar maximaal 4 lessen inhalen. Ook zal er in principe liefst niet meer dan één “inhaalcursist” per groep zijn. Gemiste lessen door ziekte of werk gaan altijd vóór op gemiste lessen door vakantie. Aan het einde van het cursusjaar gaat “de inhaalles-teller” altijd weer op nul.

Wachtlijst

Als de groepen vol zitten is het ook mogelijk om op de wachtlijst gezet te worden. Dit kun je per dagdeel doorgeven. Ook is het mogelijk een kennismakingsles af te spreken gedurende het cursusjaar. Op die manier kun je zien hoe er gewerkt wordt en of het “klikt” met elkaar. Dit is uiteraard alleen mogelijk in overleg met mij persoonlijk.

tijdens de les

tijdens de les

Minicursussen 2018                 bij Else van der Sloot, Art & Else Boxmeer

Alle minicursussen beslaan 4 dagdelen

1- aquarel 1,2,3. Op de donderdagochtenden van 9.00 tot 11.45 u. Dit is een vrij snelle aquarelmethode waarbij je van heel waterig naar steeds kleuriger en voller in de verf werkt. Redelijk traditioneel dus. We werken de eerste ochtend met een stap-voor-stap voorbeeld naar aanleiding van een niet heel moeilijke foto. De tweede ochtend idem naar foto, nu ietsje moeilijker. De derde ochtend n.a.v. een bloemenstilleven. De 4e ochtend n.a.v. een foto van eigen keuze. Na 4 ochtenden weet je all vrij aardig hoe je een aquarel kunt opzetten. data: 17,24 en 31 mei, 7 juni Deze minicursus is inclusief alle materialen, koffie en/of thee. Kosten: 89,- euro

2- Aquarel fantasievol abstract. Op de dinsdagochtenden van 9.00 tot en met 11.45 u. Aquarelleren volgens de “Ed Labadiemethode” Voorheen noemde ik dat “kokkerellen met kleuren” en je hoeft er echt niet voor te kunnen aquarelleren, maar wel affiniteit hebben met het avontuurlijk en meestal ook abstract met kleuren werken. Want je kunt slechts 1 tot maximaal 2 stappen vooruitdenken met deze methode, maar de resultaten zijn verrassend! EN je leert tegelijkertijd al wat meer van het aquarelleren. De eerste keer worden de basis-aquareltechnieken kort uitgelegd terwijl we stap-voor-stap al direct ons eerste aquarel gaan maken. De 2e tot en met de 4e keer weet je dan de basis van deze methode en ga je naar eigen keuze eventueel wat groter werken. data: 15, 22 en 29 mei, 5 juni Deze minicursus is inclusief alle materialen, koffie en/of thee. Kosten: 89,- euro

3- aquarel portret.

Vrijdagochtenden van 9.00 tot 11.45 uur

Hier gaan we op de traditionele manier aquarelleren. Hier hoef je eigenlijk nog niet erg goed voor te kunnen aquarelleren. De eerste keer ga je naar aanleiding van een foto met mij samen stap-voor stap werken. Dit omdat de opbouw wel belangrijk is, en die pakken we dan ook aan in deze minicursus. De keren daarop ga je met 1 of meerdere foto’s van jezelf aan de slag.

data: 18 en 25 mei, 1 en 8 juni Deze minicursus is inclusief alle materialen, koffie en/of thee. Kosten: 89,- euro

4- (snel)portretschilderen in acryl op doek.

Donderdagavonden van 19.30 uur tot en met 22.15 uur
We werken naar een vrouwelijk model. Dat maakt deze minicursus ietsje duurder dan de andere.

Je leert met mijn specifieke snelschets-methode in acrylverf het portret op te zetten. Uiteraard oefenen we eerst met een monochrome (éénkleurige) opzet. De 2e keer gaan we met een beperkt kleurenpalet aan de gang, en de laatste 2 keer gaan we een groter en meer uitgewerkt portret op doek maken waarbij je naar eigen inzicht al of niet realistische kleuren gaat gebruiken. data: 17, 24 en 31 mei, 7 juni Deze minicursus is inclusief alle materialen, model, koffie en/of thee. Kosten: 99,- euro

Cursuslocatie: In mijn huisatelier te Boxmeer

Meer informatie nodig? Kijk dan op www.artenelse.nl of bel mij even: 0620799298 Bij geen gehoor gewoon even inspreken, dan bel ik je zo snel ik kan weer terug.

Tot ziens!

Interesse?

Mail of schrijf dan naar: else@artenelse.nl en vermeld dan alvast je gegevens zoals naam, adres, leeftijd, mail-adres en telefoonnummer(s)

na een ochtend oefenen

na een ochtend oefenen