artikelMaasdriehoek-DSC_1869

Wie is Else van der Sloot?

In het kort

In 1981 ben ik afgestudeerd aan de Nieuwe-Leraren-Opleiding te Delft. Hierna heb ik een aantal jaren les gegeven in Tekenen en Reclametekenen in het Voortgezet Onderwijs.

In 1993 verhuisde ik met mijn gezin naar Boxmeer. Hier ben ik steeds meer mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Ook geef ik sinds 1995 cursussen en workshops. Verder werk ik regelmatig aan opdrachten en diverse projecten, zoals in 2014 en 2015 aan het prachtige project “Negentig+, een verhaal en het gezicht van een regio.” De portretten van dit boek kunt u terugvinden bij “Portretten, 90plus project”

Filmportret

Alweer een (flink) aantal jaren geleden ben ik  geportretteerd in het programma “vergezicht” van de regionale TV,  destijds de BLOS.
In deze film krijg je een leuke indruk van mijn werkwijze. Hieronder het betreffende filmische portret.

Een opdracht, hoe werkt dat?

Ik beheers verschillende technieken en onderwerpen, maar momenteel werk ik veel met olieverf, acrylverf, aquarel en pastel. Ook diverse mengtechnieken met deze materialen plus inkt en kleurpotlood behoren tot mijn favoriete technieken. Sinds 5 jaar werk ik ook aan keramische portretten in opdracht.

Cadeaubon of waardebon geven?

Portretten zijn toch wel mijn specialiteit, zowel van mensen als van dieren. Daarbij wil ik niet alleen de gelijkenis treffend verbeelden, maar ook de bezieling van de geportretteerde in het portret te vangen. Dit geeft mijn werk een extra dimensie. Ook dierbare overledenen kan ik vaak levensecht portretteren.

Live portretten! In acryl, potlood of houtskool.

Mijn werk kenmerkt zich door een krachtige toets en veel contrasten, ongeacht het materiaal. Vooral deze dynamiek van de lijnen en vlakken geven het eindresultaat een levendige en dynamische uitstraling.

Af en toe maak ik een “uitstapje” naar abstract werk. Het zou zó maar kunnen dat dit in de toekomst steeds vaker kan gaan gebeuren…”